Join us!

Competition starts in:

TARTINI 2020 – THE THIRD INTERNATIONAL YOUNG VIOLINIST AND PIANIST COMPETITION

MUSIC AND SPORT HAND IN HAND

A charity event

Rotary club Portorož, the Music school of Koper, KD Ars Magna and the Rotaract club Portorož-Koper organise the third international competition Tartini 2020 for young violinists, pianists and the children’s basketball tournament in the curriculum of the project “music and sport go hand in hand”. The event will take place in different places in Piran from the 30th May to the 7th June 2020.

The purpose of this event is to promote our beautiful location, cultural awareness and sport successes. We aim to organise a scholarship, which will support two of our partner’s projects in the field of culture and sport, to enable young people from low income families to pursue their sporting and musical dreams.

URNIKI – INFORMACIJE

RAZPORED TEKMOVANJA

S klikom na spodnji gumb, prenesite razpored tekmovanja.

PRENOS

RAZPORED VAJ

Izberite vaje s klikom na enega izmed spodnjih gumbov.

Akustične vaje piano

Akustične vaje violina

POMEMBNE INFORMACIJE

Za prenos pomembnih informacij kliknite spodnji gumb.

PRENOS

Rules

Rules of the competition can be displayed by clicking the button below.

Download

Judges

   Piano judges:


 • Sijavuš Gadjiev

  Italy/Russia

 • Andreja Kosmač

  Slovenia

 • Maja Kastratovik

  Republic of North Macedonia/Slovenia

 • Julija Gubaidullina

  Moldova/Croatia

 • Bojan Glavina

  Slovenia


Violin judges: • Miodrag Bogić

  Serbia

 • Sonja Horvat

  Slovenia

 • Jagoda Kjuder

  Slovenia/Italy

 • Ljubiša Kirovski

  Republic of North Macedonia

 • Emina Smolović

  BiH

COMPETITION VENUES

COMPETITION TARTINI will be held at the following venues:

 • Gledališče Tartini

  Pianist competition

  Gala concert

 • Tartinijeva hiša

  Violinist competition

 • Mediadom Pyrhani

  Pianist competition

  Final concert

 • Music school

NOTE MATERIAL FOR COMPETITION

Click on the preview picture to connect with the online store.
Discounted notes can be purchased here:

https://www.kdarsmagna.com/

GLAVINA:KLAVIRSKE MINIATURE 1
GLAVINA:KLAVIRSKE MINIATURE 2
GLAVINA:KLAVIRSKE MINIATURE 3

Brezplačne note

Na povezavah lahko prenesete brezplačne note.

Možna je tudi izbira samo ene izmed ponujenih skladb (npr. Štirje preludiji - možnost je izbrati več njih ali pa tudi samo enega; Tri etude za Reo - možno je izvajati vse, ali samo eno, dve...)

Piran

In Piran, you will feel as though you have stepped right into a picture postcard. You will be charmed by the narrow streets within the old town wall. In the main square, you will be greeted by the statue of the most famous man in Piran, the well-known Giuseppe Tartini, composer and virtuoso violinist who was born in a house just steps from the square. On the pier, you can catch sight of fisherman unravelling a fishing net. A market woman from Piran will have just delivered vegetables, fresh from her garden, to the market. Locals sitting by the sea, chatting and listening to sounds of the sea, greet you with a nod.

Naslov

Piran 6330, SI
+386 (0)51 339 011

Information

Glasba in šport

Projekt »Glasba in šport z roko v roki«, združuje mlade različnih starosti prepletene v igri in umetnosti. Projekt je dobrodelne narave, zato je tudi njegov cilj oblikovanje sklada za podporo tako otrok iz socialno ogroženih družin v naši regiji, kot tudi tistih, ki kažejo posebno nadarjenost.

Ob glasbenem tekmovanju, ki je drugo po zelo uspešnem leta 2013, tokrat premierno poteka še košarkarsko. V tekmovanju nastopajo ekipe iz Hrvaške, Italije, Srbije in Slovenije. Nekatere od njih so podprte s strani rotarijskih klubov regije iz katere izhajajo. Osem ekip bo v treh dneh na osrednjem Piranskem trgu odigralo kar 20 tekem. V mesecu juniju tako v Piranu pričakujemo 120 mladih športnikov in 140 mladih glasbenikov. Vsekakor bo to praznik in zmaga umetnosti, mladosti in športa.


Osnovni pravilnik košarkarskega tekmovanja:

Ekipe so razdeljene v dve štiri članski skupini. V kolikor bo to mogoče, bo organizator ekipe razdelil tako, da bo mešana narodnostna sestava skupin. Nastopajo otroci letnika 2006 in mlajši. Igra se po sistemu 3x10 minut, pri čemer se ura zaustavlja zgolj v zadnjih dveh minutah vsake izmed tretjin. V prvi in drugi tretjini nastopajo različni igralci ekip s pogojem, da morajo vsi za igro evidentirani igralci vstopiti na igrišče. V zadnji tretjini velja prosta izbira igralcev. Sankcija za tehnično napako je izključitev igralca ali trenerja za čas trajanja tretjine v kateri je le to prejel.

PRENOS URNIKA TER RAZPOREDA TEKEM