Pridruži nam se!

Takmičenje počinje:

3. MEĐUNARODNO TAKMIČENJE MLADIH VIOLINISTA I PIJANISTA – TARTINI 2020

MUZIKA I SPORT - RUKU POD RUKU

Dobrotvorni projekat

U danima od 30 maja do 7 juna 2020 izveščemo muzičko takmičenje pijanista i violinista kao i košarkaški turnir. Na taj način ćemo povezati dva plemenita puta koje mladi izabiru kao izvor svoga nadahnuća - sport i muziku. Događaj će se odvijati na više lokacija u piranskoj opštini.

Cilj projekta je promocija domaćeg kraja, promocija njegovih kulturnih potencijala i sportske uspešnosti. Vizija koju imamo je formiranje stipendijskog fonda, čijim bi se sredstvima podpomoglo ostvarenje dva veća projekta naših partnera na području kulture i sporta kao i uspostavljanje kontinuiranog stipendiranja mladih talentovanih muzičara i sportista iz socijalno ugroženih porodica.

URNIKI – INFORMACIJE

RAZPORED TEKMOVANJA

S klikom na spodnji gumb, prenesite razpored tekmovanja.

PRENOS

RAZPORED VAJ

Izberite vaje s klikom na enega izmed spodnjih gumbov.

Akustične vaje piano

Akustične vaje violina

POMEMBNE INFORMACIJE

Za prenos pomembnih informacij kliknite spodnji gumb.

PRENOS

PRAVILNIK

Pravila takmičenja se mogu prikazati klikom na dugme.

PRAVILNIK

Komisija

   Klavirska komisija:


 • Sijavuš Gadjiev

  Italija/Rusija

 • Andreja Kosmač

  Slovenija

 • Maja Kastratovik

  Republika Severna Makedonija/Slovenija

 • Julija Gubaidullina

  Moldova/Hrvatska

 • Bojan Glavina

  Slovenija


Vijolinska komisija: • Miodrag Bogić

  Srbija

 • Sonja Horvat

  Slovenija

 • Jagoda Kjuder

  Slovenija/Italija

 • Ljubiša Kirovski

  Republika Severna Makedonija

 • Emina Smolović

  BiH

LOKACIJE TAKMIČENJA

Takmičenje Tartini će se odvijati na sledećim lokacijama:

 • Gledališče Tartini

  Takmičenje pijanista

  Svečani koncert

 • Tartinijeva hiša

  Takmičenje vijolinista

 • Mediadom Pyrhani

  Takmičenje pijanista

  Zaključni koncert

 • Muzička škola

NOTNI MATERIJAL ZA TAKMIČENJE

Kliknite na sliku da biste preusmjereni na online trgovinu.
Muzičke note sa popustom možete kupiti ovde:

https://www.kdarsmagna.com/

GLAVINA:KLAVIRSKE MINIATURE 1
GLAVINA:KLAVIRSKE MINIATURE 2
GLAVINA:KLAVIRSKE MINIATURE 3

Brezplačne note

Na povezavah lahko prenesete brezplačne note.

Možna je tudi izbira samo ene izmed ponujenih skladb (npr. Štirje preludiji - možnost je izbrati več njih ali pa tudi samo enega; Tri etude za Reo - možno je izvajati vse, ali samo eno, dve...)

Piran

Svako, ko zakorači putem otkrivanja piranskih čari biće bogato nagrađen: njegovom specifičnom atmosferom, mirom i šarmom koji se oblikuje i brusi već stolećima. Ništa u Piranu nije strogo turistično - sve odiše bliskošću domaćeg kraja - njegovi stanovnici, njegove uske uličice i gusto poređane kućice, njegovi prepoznatljivi lokali i radnjice. Na svakom koraku posetilac može naići na prizore koji oduzimaju dah i ispunjavaju posebnom atmosferom njegov boravak u ovom živopisnom primorskom mestu. Na centralnom trgu može upriličiti susret sa velikanom evropskog violinizma - Giuseppejem Tartinijem, slavnim sinom ovog mestatega mesteca, koji sa svog spomenika pozdravlja goste iz celog sveta. Malo dalje može se susresti sa ribarima, koji po uspešnem lovu krpe svoje mreže. Možda čak sretnu i gospođu Polona, koja već pedest godina triput nedeljno na pijaci prodaje svoje povrće. A to je tek početak....Piran je naime napojen kulturom - to je pozorištno, muzejsko, koncertno, galerijsko mesto. Privlačan gradić. Zanosno zove, da čovek zaboravi na vreme. Na užurbanost i stres. Dobrodošli.

Naslov

Piran 6330, SI
+386 (0)51 339 011

Informacije

Glasba in šport

Projekt »Glasba in šport z roko v roki«, združuje mlade različnih starosti prepletene v igri in umetnosti. Projekt je dobrodelne narave, zato je tudi njegov cilj oblikovanje sklada za podporo tako otrok iz socialno ogroženih družin v naši regiji, kot tudi tistih, ki kažejo posebno nadarjenost.

Ob glasbenem tekmovanju, ki je drugo po zelo uspešnem leta 2013, tokrat premierno poteka še košarkarsko. V tekmovanju nastopajo ekipe iz Hrvaške, Italije, Srbije in Slovenije. Nekatere od njih so podprte s strani rotarijskih klubov regije iz katere izhajajo. Osem ekip bo v treh dneh na osrednjem Piranskem trgu odigralo kar 20 tekem. V mesecu juniju tako v Piranu pričakujemo 120 mladih športnikov in 140 mladih glasbenikov. Vsekakor bo to praznik in zmaga umetnosti, mladosti in športa.


Osnovni pravilnik košarkarskega tekmovanja:

Ekipe so razdeljene v dve štiri članski skupini. V kolikor bo to mogoče, bo organizator ekipe razdelil tako, da bo mešana narodnostna sestava skupin. Nastopajo otroci letnika 2006 in mlajši. Igra se po sistemu 3x10 minut, pri čemer se ura zaustavlja zgolj v zadnjih dveh minutah vsake izmed tretjin. V prvi in drugi tretjini nastopajo različni igralci ekip s pogojem, da morajo vsi za igro evidentirani igralci vstopiti na igrišče. V zadnji tretjini velja prosta izbira igralcev. Sankcija za tehnično napako je izključitev igralca ali trenerja za čas trajanja tretjine v kateri je le to prejel.

PRENOS URNIKA TER RAZPOREDA TEKEM