Pridruži nam se!

Takmičenje počinje:

2. MEĐUNARODNO TAKMIČENJE MLADIH VIOLINISTA I PIJANISTA – TARTINI 2018

MUZIKA I SPORT - RUKU POD RUKU

Dobrotvorni projekat Rotary kluba Portorož

Rotary klub Portorož je već 2013 godine organizovao muzičko takmičenje mladih na kojem je učestvovalo 197 takmičara iz 19 država sveta. Prikupljena donacijska sredstva smo u saradnji sa Muzičkom školom Koper namenili stipendiranju mladih muzičara iz socialno ugroženih porodica. Sredstva smo ravnomerno rasporedili koparskoj, izolskoj i piranskoj opštini. Isto tako, našim sugrađanima i učesnicima priredili smo besplatan koncert na kojem su nastupili mladi pobednici muzičkog takmičenja kao i vrhunski profesionalni izvođači klasične muzike. Slične planove imamo i za ovogodišnje izdanje.

U danima od 8 do 10 juna 2018 izveščemo muzičko takmičenje pijanista i violinista kao i košarkaški turnir. Na taj način ćemo povezati dva plemenita puta koje mladi izabiru kao izvor svoga nadahnuća - sport i muziku. Događaj će se odvijati na više lokacija u piranskoj opštini. Imamo planove da u našem kraju ugostimo oko 250 aktivnih mladih učesnika iz različitih krajeva sveta.

Cilj projekta je promocija domaćeg kraja, promocija njegovih kulturnih potencijala i sportske uspešnosti. Vizija koju imamo je formiranje stipendijskog fonda, čijim bi se sredstvima podpomoglo ostvarenje dva veća projekta naših partnera na području kulture i sporta kao i uspostavljanje kontinuiranog stipendiranja mladih talentovanih muzičara i sportista iz socijalno ugroženih porodica.

RASPORED - INFORMACIJE

RASPORED TAKMIČENJA

PREUZIMANJE

VAŽNE INFORMACIJE

PREUZIMANJE

REZULTATI TAKMIČENJA

REZULTATI MUZIČKOG TAKMIČENJA

OTVORI >

REZULTATI TAKMIČENJA KOŠARKE

OTVORI >

PRAVILNIK

Pravila takmičenja se mogu prikazati klikom na dugme.

Komisija

Klavirska komisija:


 • Bojan Glavina

  Slovenia

 • Andreja Kosmač

  Slovenia

 • Maja Kastratovik

  Macedonia/Slovenia

 • Julija Gubaidullina

  Moldova/Croatia


Vijolinska komisija:


 • Miodrag Bogić

  Serbia

 • Sonja Horvat

  Slovenia

 • Bogomir Petrač

  Slovenia

 • Jagoda Kjuder

  Slovenia/Italy

LOKACIJE TAKMIČENJA

Takmičenje Tartini će se odvijati na sledećim lokacijama:

 • Tartinijevo pozorište

  Takmičenje pijanista

  Svečani koncert

 • Tartinijeva kuća

  Takmičenje vijolinista

 • Mediadom Pyrhani

  Takmičenje pijanista

  Zaključni koncert

 • Muzička škola

Notni materijal za takmičenje

Kliknite na sliku da biste preuzeli PDF datoteku.

Spominčice
Drobtinice
Klavirske miniature

Piran

Svako, ko zakorači putem otkrivanja piranskih čari biće bogato nagrađen: njegovom specifičnom atmosferom, mirom i šarmom koji se oblikuje i brusi već stolećima. Ništa u Piranu nije strogo turistično - sve odiše bliskošću domaćeg kraja - njegovi stanovnici, njegove uske uličice i gusto poređane kućice, njegovi prepoznatljivi lokali i radnjice. Na svakom koraku posetilac može naići na prizore koji oduzimaju dah i ispunjavaju posebnom atmosferom njegov boravak u ovom živopisnom primorskom mestu. Na centralnom trgu može upriličiti susret sa velikanom evropskog violinizma - Giuseppejem Tartinijem, slavnim sinom ovog mestatega mesteca, koji sa svog spomenika pozdravlja goste iz celog sveta. Malo dalje može se susresti sa ribarima, koji po uspešnem lovu krpe svoje mreže. Možda čak sretnu i gospođu Polona, koja već pedest godina triput nedeljno na pijaci prodaje svoje povrće. A to je tek početak....Piran je naime napojen kulturom - to je pozorištno, muzejsko, koncertno, galerijsko mesto. Privlačan gradić. Zanosno zove, da čovek zaboravi na vreme. Na užurbanost i stres. Dobrodošli.

Adresa

Piran 6330, SI
+386 (0)51 339 011

Informacije

sponzori

Naši sponzori.

Muzika i sport

Projekat »Muzika i sport ruku pod ruku« udružuje mlade različitih godišta prepletene u igri i umetnosti. Projekt je dobrotvorne priode, zato je njegov cilj između ostalog i formiranje fonda za pomoć deci iz socijalno ugroženih porodica naše regije kao i pomoć onima, koji iskazuju posebne talente u oblastima kojima se bave.

Pored muzičkog takmičenja, koje se ove godine, nakon veoma uspešneog prvog izdanja iz 2013 godine, održava drugi put, premijerno će se održati i košarkaško takmičenje. Na njemu će nastupiti ekipe iz Hrvatske, Italije, Srbije i Slovenije. Neke od njih finansijski pomažu Rotary klubovi regija, iz kojih dolaze. Osam ekipa će u tri dana na središnjem piranskom trgu odigrati dvadeset utakmica. Tako u mesecu junu očekujemo dolazak 120 mladih sportista i oko 140 mladih muzičara. U svakom slučaju, biće to praznik mladosti, umetnosti i sporta.


Osnovni pravilnik košarkaškog takmičenja:

Ekipe su podeljene u dve četvoročlanske grupe. Ukoliko bude moguće, organizator će ekipe razdeliti tako, da grupe budu nacionalno mešane. Takmiče se mladi sportisti rođeni 2006 i mlađi. Igra se po sistemu 3x10 minuta, pri čemu se štoperica zaustavlja tek u zadnjadva minuta svake trećine. U prvoj i drugoj trećini nastupaju različiti igrači pod uslovom da moraju svi evidentirani igrači igrati u svakoj utakmici. Za zadnju trećinu važi slobodan izbor igrača. Sankcija za tehničku grešku je isključenje igrača ili trenera u času trajanja trećine, u kojo mu je dodeljena tehnička greška.

Raspored košarkaških turnira možete preuzeti klikom na gumb.

PREUZIMANJE RASPOREDA